Hoofd- interieursDe vervallen stal die een prachtige feestschuur werd, perfect voor oudejaarsfeesten

De vervallen stal die een prachtige feestschuur werd, perfect voor oudejaarsfeesten

Credit: Neil White

Onbeminde bijgebouwen en vervallen stallen bieden de perfecte gelegenheid voor een fantasierijke update. Een voorbeeld: dit 18e-eeuwse stallencomplex, dat met een beetje hard werken de perfecte plek werd om een ​​feestelijk feest te organiseren. Anna Tyzack onderzoekt.

Met een beetje fantasie en een aanzienlijke investering kunnen onbeminde bijgebouwen nieuw leven worden ingeblazen. De limieten die zijn vastgelegd door planningswetten, die het gebruik van bestaande openingen en het behoud van de oorspronkelijke structuur aanmoedigen, kunnen een uitdaging vormen, maar in sommige opzichten het proces vrij eenvoudig maken.

Inderdaad, zo is de huidige stemming voor open woonruimtes en dubbele hoge plafonds dat veel moderne huizen eigenlijk zijn gemodelleerd naar voormalige koeienstallen. Danny Lodge, het nieuwe familiehuis in West Sussex van architect Matt White, is hier een goed voorbeeld van: een moderne Sussex-schuur van 400 m², geplakt op een huisje van de Victoriaanse jachtopziener op de monumentenlijst.

'Het is een hardwerkend familiehuis dat functionaliteit combineert met charme en persoonlijkheid', concludeert Mr White.

Toen Steve en Jules Horrell in 2016 naar een 18e-eeuwse cider-schuur in de buurt van Bruton, Somerset verhuisden, hebben ze niet veel nagedacht over het vervallen stabiele blok aan de overkant van de binnenplaats. Toen het echter in de winter verder achteruitging, besloten ze het om te toveren in een feestzaal.

'Het dak op het vat was het enige stabiele deel en we zouden het verliezen als we niets deden', zegt mevrouw Horrell, manager van Roth Bar & Grill bij Hauser & Wirth in Bruton, Somerset, waar haar man is chef-kok. 'Omdat we allebei gepassioneerd zijn over entertainment, was het logisch om een ​​feestruimte te hebben.'

Er was geen bouwvergunning vereist, omdat er geen nieuwe muren of vensters werden toegevoegd. 'We hadden het kunnen ombouwen tot een echt huis, maar we hebben het gerestaureerd om te behouden wat er was - we houden van de manier waarop de structuur open is', legt mevrouw Horrell uit.

Ze vervingen de eiken palen, die door de jaren heen door vele Shire-paarden waren gekauwd, repareerden het dak en installeerden vervolgens een buitenkeuken en vuurplaats, plus een lange eettafel.

De Horrells hebben hun feestschuur bij verschillende gelegenheden gebruikt, waaronder barbecues en oudejaarsfeesten. 'Als je het eenmaal hebt versierd met kaarsen en het vuur hebt aangestoken, kun je het zowel in de winter als in de zomer gebruiken', zegt mevrouw Horrell. Het is ook een nuttige beschutte werkruimte: dit najaar heeft mevrouw Horrell hartige bramen gemaakt en met Kerstmis verwarmt Mr Horrell vaten glühwein op het fornuis.

'We gebruiken het om onze tractor op te slaan en alles van onze kleine boerderij te verwerken', vervolgt mevrouw Horrell. 'Zelfs als de regen op het tinnen dak hamert, is het een heerlijke plek om te zijn.'


Categorie:
Het monumentale Jacobijnse landhuis dat ooit eigendom was van Glastonbury Abbey
Het heil van de tuinman? Kauw ontwikkelt smaak voor de vicieuze Box Moth-rups