Hoofd- interieursEen van de minst bekende landhuizen van John Nash komt op de markt

Een van de minst bekende landhuizen van John Nash komt op de markt

  • Kastelen & Landgoederen
  • Top verhaal

Warrens is hoofdzakelijk ontworpen door John Nash en wordt omringd door het New Forest in Bramshaw in Hampshire.

In een van de meest opwindende verkopen van landhuizen die al vele jaren in Hampshire te zien zijn, elegante, klasse II * -genoteerde Warrens, gelegen in een prachtig park van 1, 5 hectare en weiland in Bramshaw in de noordoostelijke hoek van het New Forest National Park, is via Strutt & Parker op de markt gebracht tegen een richtprijs van £ 9, 75 miljoen.

Warrens, een van de minst bekende landhuizen van de Regency-architect John Nash, werd gebouwd in 1801–2 voor George Eyre, een telg van een al lang gevestigde landfamilie in Wiltshire, en wordt voor het eerst verkocht, nadat hij de New Forest-zetel van zeven was generaties van Eyres.

Het landgoed ontleent zijn naam aan de familie Warren of Waryn, die land bezat in Bramshaw - vervolgens in Wiltshire, later in Hampshire - een van de vele herenhuizen die werden verleend aan de machtige familie de Lacy, wiens afstammeling, de erfgename Elizabeth de St Omer, met Thomas trouwde Waryn in de 14e eeuw.

In de vroege 17e eeuw, verhoogde Simon Warren zijn grondbezit in de parochie tot, in 1746, zijn achterkleinzoon, William Warren, het landgoed verkocht aan Samuel Yonge van Romsey, wiens zoon het in 1789 aan Samuel Orr verkocht. Negen jaren later verkocht Orr het landgoed aan de geleerde George Eyre, binnenkort tot Fellow of All Souls 'College, Oxford.

Vanaf de 17e eeuw heeft de familie Eyre onderscheid gemaakt op vele gebieden, waaronder de kerk, de wet, de stad Londen en de lokale en nationale politiek.

George Eyre was de oudste zoon van Charles Eyre van Clapham, hoge sheriff van Surrey, die zijn fortuin consolideerde in de jaren 1730 met de verwerving van een half aandeel in het patent van de Royal Printer en de ontwikkeling van wat de familiedrukkerij zou worden - en -publicatiebedrijf van Eyre & Spottiswoode.

Eenmaal gevestigd in Warrens, gooide Eyre zijn energie in het lokale bestuur en werd een magistraat, High Sheriff van Wiltshire, een Verderer van het New Forest en burgemeester van Christchurch. Allereerst wilde hij het bestaande vroeg-Georgische landgoed vervangen door iets modieuzers en eleganters, en in mei 1801 kreeg Nash de opdracht om een ​​klassiek nieuw huis te bouwen tegen een geschatte kostprijs van £ 7.571 15s.

De oplevering was gepland voor de volgende juni - een datum die wild optimistisch zou blijken te zijn - en een vermelding die door de eigenaar op 30 juni 1805 werd geregistreerd, onthult een totaal van £ 12, 286 2s 2d besteed 'aan het bouwen etc van elke beschrijving'.

Dit cijfer kan de kosten omvatten van een uitbreiding die is uitgevoerd door Eyre zelf, die later een onbekende architect in dienst nam om de grootte van Warrens te verdubbelen door een spiegelbeeld te maken van het oorspronkelijke gebouw van Nash aan het andere uiteinde van de dienstvleugel. De twee gebouwen waren verbonden door een serre of een tuinkamer, waarschijnlijk ontworpen door Nash.

In de late jaren 1890, erfde Eyre's kleinzoon, meesterprinter George Edward Briscoe Eyre van Eyre & Spottiswoode en een toonaangevend licht in de geschiedenis van de conservatie van New Forest, het huis van een vrijgezeloom, maar vond het te klein voor een familiehuis, verloofd de Arts-and-Crafts-architect Philip Webb om het aanzienlijk te vergroten.

Webb bouwde een blok van drie verdiepingen aan de westkant van het huis en creëerde een nieuwe hoofdingang in de noordwestelijke hoek van de nieuwe vleugel. Hij behield de oude keuken, voegde een verdieping toe aan de slaapkamers van de bedienden, plus een 'occasionele kamer' en een studeerkamer. Een extra 'gemeenschappelijke ruimte' voor de familie werd gecreëerd door dubbele deuren tussen de deur en de eetkamer van Nash te plaatsen.

Webb's connectie met Warrens was bijna vergeten in de 20e eeuw, toen sociale verandering ertoe leidde dat zijn blok werd gesloopt, hoewel zijn mooie gemeenschappelijke ruimte intact bleef en nu dienst doet als de eetkamer. Verrijkingswerken zoals Webb's interieurinrichting, pleisterwerk en ornament - bewonderd door collega Arts-and-Crafts architecten, waaronder Lutyens - hebben ook overleefd.

'Weinig belangrijke Engelse landhuizen kunnen bogen op een benadering die zo spectaculair is als die van Warrens, wiens verbazingwekkende, kwart mijl lange oprijlaan meandert door het 174 hectare grote park- en bosgebied, het geheel geheel omheind en privé zonder openbare rechten van manier ', zegt verkoopagent Charlie Evans, die de aantrekkingskracht van de New Forest-locatie van het landgoed en de gemakkelijke toegang tot Londen, Winchester en de kust van Hampshire benadrukt.

Prachtig onderhouden door opeenvolgende generaties van de familie Eyre, biedt Warrens 14.570sq ft aan leefruimte in het hoofdgebouw, inclusief vijf / zes salons, negen slaapkamers en vijf badkamers.

Er is ook een personeelsflat, een cottage voor tuinmannen en een cottage voor chauffeurs. We veronderstellen dat je piloot gewoon voor zichzelf moet zorgen.


Categorie:
Een oud, monumentaal herenhuis, volledig gerestaureerd en nu uitgerust voor luxueus leven in de 21e eeuw
Country Life Today: de populairste hondennamen van 2019 zijn onthuld